Kuchnia

Food

Składniki
/4 porcje/

1/2 szklanki kaszy kuskus
250 g sera feta
saszetka oleju Kujawskiego z bazylią
łyżka drobniutko posiekanej świeżej mięty + kilka listków do dekoracji
2 łyżki sezamu uprażonego na suchej patelni
1/4 małego arbuza

Kuskus zalej wrzątkiem (tyle, żeby przykrył kaszę) i zostaw do ostygnięcia. Ser pokrój w kostkę, dodaj do kaszy i wymieszaj z olejem. Tak przygotowane składniki wstaw na minimum 10 minut do lodówki, żeby przeszły aromatem bazylii.

Na chwilę przed podaniem do sałatki wmieszaj posiekaną miętę, miąższ arbuza pokrojony w kostkę lub w formie wydrążonych kulek i łyżkę sezamu. Sałatkę posyp pozostałym sezamem, ozdób listkami mięty.
Smacznego!
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation